Kategorie receptů
- Autor: Magazín ONA DNES
- Doba přípravy (min.): 75
- STOB recept
- Porce: 4.00
Tento a dalších 65 receptů vychází v edici Zdravá kuchařka II v Mladé frontě DNES. Každý den karta s recepty zdarma. Chcete si je zajistit všechny? Více informací zde .
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kroupy ječné | 160 |
Olej olivový | 20 |
Máslo čerstvé | 20 |
Cibule | 80 |
Česnek | 40 |
Hřiby | 400 |
Dochucovadla:
bazalka, tymián, mletý kmín, sůl, bílý pepř
Energetická hodnota celkem: 4458 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 152,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1115 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1. Kroupy dobře propláchneme a vypereme ve studené vodě, necháme okapat. V hrnci rozehřejeme lžíci olivového oleje, vsypeme kroupy, za stálého míchání orestujeme a zalijeme vodou. Přidáme polovinu oloupané cibule, osolíme, uvedeme k varu a vaříme pod poklicí doměkka. 2. Mezitím si očistíme houby a nakrájíme je na plátky. V kastrole nebo hlubší pánvi zpěníme na zbylém oleji jemně pokrájenou cibulku a usekaný česnek. Vsypeme houby, osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou mletého kmínu a tymiánu, přikryjeme a dusíme 10–15 minut. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody. 3. Měkké kroupy slijeme, promícháme s lžící másla, podušenými houbami, natrhanými lístky bazalky a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.