Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Kroupy s houbami a bazalkou

Zpět
  • Autor: Magazín ONA DNES
  • Doba přípravy (min.): 75
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Tento a dalších 65 receptů vychází v edici Zdravá kuchařka II v Mladé frontě DNES. Každý den karta s recepty zdarma. Chcete si je zajistit všechny? Více informací zde .

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kroupy ječné160
Olej olivový20
Máslo čerstvé20
Cibule80
Česnek40
Hřiby400

Dochucovadla:

bazalka, tymián, mletý kmín, sůl, bílý pepř

Energetická hodnota celkem: 4458 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 40, Sacharidy (g): 152, SAFA (g): 15, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1115 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1. Kroupy dobře propláchneme a vypereme ve studené vodě, necháme okapat. V hrnci rozehřejeme lžíci olivového oleje, vsypeme kroupy, za stálého míchání orestujeme a zalijeme vodou. Přidáme polovinu oloupané cibule, osolíme, uvedeme k varu a vaříme pod poklicí doměkka. 2. Mezitím si očistíme houby a nakrájíme je na plátky. V kastrole nebo hlubší pánvi zpěníme na zbylém oleji jemně pokrájenou cibulku a usekaný česnek. Vsypeme houby, osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou mletého kmínu a tymiánu, přikryjeme a dusíme 10–15 minut. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody. 3. Měkké kroupy slijeme, promícháme s lžící másla, podušenými houbami, natrhanými lístky bazalky a podáváme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři