Kategorie receptů
- Autor: emilka99
- Porce: 11.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 520 |
Bujón Natur Zeleninový s oliv.olejem | 500 |
Máslo čerstvé | 25 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Dochucovadla:
kurkuma, kmín, polévkové koření, medvědí česnek, bylinková sůl, voda cca 1,4
Energetická hodnota celkem: 1699 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 154 kJ
Bílkoviny (g): 0.7, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 3.7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nakrájíme cibulku a osmahneme ji. Přidáme nakrájený květák, zalijeme vařící vodou a přidáme zeleninový vývar v kostce a koření. Z másla a mouky uděláme jíšku. Když je květák téměř měkký, přidáme jišku do polévky a necháme chvíli povařit. Na talíř dáme nastrouhaný sýr a zalijeme polévkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.