Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí lučina

Zpět
  • Autor: ajanka
  • Doba přípravy (min.): 5
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
domácí jogurt1012
Zakysaná smetana do kuchyně-lidl246

Dochucovadla:

Sůl

Energetická hodnota celkem: 4084 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 55, Sacharidy (g): 60, SAFA (g): 38, Cukry (g): 60, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 408 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Domácí jogurt osolíme 1 čajovou lžičkou soli, přidáme 1 celou (250ml)zakysanou smetanu, zamícháme. Do hustého síta dáme čisté plátýnko, a na to dáme připravenou směs. Dáme nad misku, do které necháme odkapávat syrovátku. Dáme do lednice , občas zamícháme, přikryté necháme asi 12 hodin vykapávat do požadované hustoty sýra.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 09. 2017 05:28
Dobrý nápad ,zkusím.
25. 09. 2017 20:43
Ajanka, : děkuji, vyzkouším :-)
25. 09. 2017 19:37
Yogi, je to právě ó tom jak moc to necháš vykapat. Já si dělám spíš takovou roztíratelnou variantu jako pomazánkové máslo. Ale myslím že když by jsi to plátýnko po těch 12 hodinách zabalila, zavázala, vymačkala, co ještě jde vymáčknouti a pak třeba ještě zatížit něčím, pak by vyteklo ještě více syrovátky a mohlo by to mít zrovna takovou konzistenci. Musíš si to vyzkoušet, kam až se dostaneš a co ti bude vyhovovat :-).
25. 09. 2017 13:20
Nikdy mne nenapadlo dělat lučinu, recept je jednoduchý, asi vyzkouším. Mám ráda, jak se lučina odlamuje, ta z alobalu. Má ta domácí stejnou konzistencí?
25. 09. 2017 09:45
To vyzkouším, mám recept se smetanou na šlehání, tohle bude ještě lepší :-)))

Naši partneři