Sledujte nás:

Játra se zakysankou

Zpět

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 3815 kJ

Bílkoviny (g): 94, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 23, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1908 kJ

Bílkoviny (g): 47, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 11.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

300 g vepřových jater, 100 g šunky, 1 červená kapie, 1 cibule, 1 lahůdková cibulka, 1 rajče, 1 stroužek česneku, 190 ml zakysané smetany, 1/2 masoxu, Solamyl, pepř, olej, sůl. Postup Játra, šunku a kapii si nakrájíme na proužky, rajče na kousky, cibuli na jemno, česnek na plátky a cibulku na kolečka. Nakrájená játra posypeme v misce Solamylem, promícháme, na pánev dáme olej a orestujeme cibuli s cibulkou, pak přidáme játra, která orestujeme, pak zalijeme masoxovým vývarem a dusíme. Po chvíli přidáme kapii, za další chvíli rajče. Když jsou játra měkká osolíme, opepříme, dáme šunku a kysanou smetanu, převaříme. Játra jsou hustá, díky Solamylu a během dušení, pokud se šťáva moc vydusí, můžeme podlít

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři