Kategorie receptů
- Autor: keepinka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 15 |
Česnek | 5 |
Cibule | 80 |
Paprika červená | 280 |
Rajčata | 230 |
Krůtí prsa bez kůže | 450 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3165 kJ
Bílkoviny (g): 110,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1055 kJ
Bílkoviny (g): 36.7, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 11.7, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Krůtí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Maso vyndáme a do výpeku dáme cibuli a smažíme dozlatova. Poté přidáme česnek (na plátky nebo rozmačkaný), rajčata (oloupaná a nakrájená) a papriku (na kostkičky). Okořeníme dle chuti a asi 5 minut podusíme. Sundáme pokličku a až se začne zelenina připékat tak podlijeme trochou vody. Poté vrátíme maso zpět a opět dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Pak vypneme sporák a necháme dojít.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.