Kategorie receptů
- Autor: Plaky
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí | 500 |
Cibule | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Rama classic | 40 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, kmín
Energetická hodnota celkem: 4114 kJ
Bílkoviny (g): 94,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1029 kJ
Bílkoviny (g): 23.5, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Játra zbavíme žilek, opláchneme a nakrájíme na větší kousky. Na polovině tuku orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Do cibule přidáme játra, která za stálého míchání orestujeme. Přidáme mletý pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a játra dusíme pod pokličkou, za občasného promíchání doměkka. Měkká játra vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a z mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání provaříme nejméně 20 minut. Omáčku procedíme na játra, znovu krátce podusíme a nakonec osolíme a krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.