Sledujte nás:

DUŠENÁ JÁTRA NA CIBULCE

Zpět
  • Autor: Plaky
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Játra kuřecí500
Cibule100
Mouka pšeničná hladká30
Rama classic40

Dochucovadla:

Sůl, pepř, kmín

Energetická hodnota celkem: 4114 kJ

Bílkoviny (g): 94, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 37, SAFA (g): 19, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1029 kJ

Bílkoviny (g): 23.5, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Játra zbavíme žilek, opláchneme a nakrájíme na větší kousky. Na polovině tuku orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Do cibule přidáme játra, která za stálého míchání orestujeme. Přidáme mletý pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a játra dusíme pod pokličkou, za občasného promíchání doměkka. Měkká játra vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a z mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání provaříme nejméně 20 minut. Omáčku procedíme na játra, znovu krátce podusíme a nakonec osolíme a krátce povaříme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři