Kategorie receptů
- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 10 |
Cibule | 100 |
Olivovy olej Extra Virgin | 10 |
Smetana na vaření 12% | 100 |
Fazole (v suchém stavu) | 300 |
Zeleninový vývar | 800 |
Dochucovadla:
sůl, 1 lžička majoránky, mletý nebo čerstvý koriandr, petrželka na ozdobu
Energetická hodnota celkem: 6050 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 202,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 16
Energetická hodnota na 1 porci: 1513 kJ
Bílkoviny (g): 16.8, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 50.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 4
Postup přípravy
Fazole přes noc namočíme. Vodu několikrát vyměníme. Na oleji zpěníme cibuli a plátky česneku, přidáme fazole a lehce orestujeme, zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si předem uvařili. A vaříme na mírném plameni do změknutí. Pokud je potřeba podlijeme ještě vývarem. Změklé fazole rozmixuxjeme, přidáme smetanu, majoránku a bylinky a necháme lehce povařit. Na talíři zdobíme petrželkou
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.