Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bílá fazolová polévka

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, 1 lžička majoránky, mletý nebo čerstvý koriandr, petrželka na ozdobu

Energetická hodnota celkem: 6050 kJ

Bílkoviny (g): 67, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 202, SAFA (g): 14, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 16

Energetická hodnota na 1 porci: 1513 kJ

Bílkoviny (g): 16.8, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 50.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 4

Postup přípravy

Fazole přes noc namočíme. Vodu několikrát vyměníme. Na oleji zpěníme cibuli a plátky česneku, přidáme fazole a lehce orestujeme, zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si předem uvařili. A vaříme na mírném plameni do změknutí. Pokud je potřeba podlijeme ještě vývarem. Změklé fazole rozmixuxjeme, přidáme smetanu, majoránku a bylinky a necháme lehce povařit. Na talíři zdobíme petrželkou

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři