Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

kuřecí závitky s hlívou ústřičnou

Zpět
  • Autor: 25566
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

kmín,sůl,pepř

Energetická hodnota celkem: 3383 kJ

Bílkoviny (g): 125, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 28, SAFA (g): 5, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 846 kJ

Bílkoviny (g): 31.3, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Kuřecí prsa lehce naklepeme. Maso ze všech stran osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme asi 20 minut v chladu odležet. Mezitím si připravíme náplň. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme a hlívu ústřičnou nakrájíme nadrobno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem, pak vmícháme hlívu a směs ochutíme kmínem, solí, pepřem a worchestrem. Vše za stálého míchání restujeme asi 5 minut a odstavíme z tepla. Nakonec do směsi vmícháme čerstvou petrželku. Kuřecí stehenní plátky naplníme směsí a sepneme jehlami nebo párátky tak, aby kůže zůstala na povrchu závitků. Pak závitky zprudka opečeme ze všech stran na oleji, přendáme je do zapékací mísy, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme asi při 180 °C přibližně 35 - 40 minut dozlatova. Během pečení závitky obracíme přeléváme vypečenou šťávou. Kuřecí závitky plněné hlívou ústřičnou podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři