Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí chléb - Levný

Zpět
  • Autor: yanek
  • Doba přípravy (min.): 1200
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 5941 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 293, SAFA (g): 1, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 594 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 0.4, Sacharidy (g): 29.3, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

DOMÁCÍ CHLÉB 3 hrnky hladké mouky, 1,5 hrnku vody, 0,5 lžičky sušeného droždí, 1,5 lžičky soli, drcený kmín. V míse smícháme všechny sypké suroviny – sůl, mouku, kmín a droždí. Poté přidáme vodu a znovu promícháme. Mísu s těstem přikryjeme folií a necháme 12 – 18 hodin kynout. Těsto vyndáme z mísy na pomoučněnou desku a přeložíme několikrát strany přes sebe. Pak ho posypeme moukou a necháme chvíli odpočívat. Následně těsto vytvarujeme do bochníku a necháme ještě hodinu kynout. Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C a dáme do ní současně rozpálit litinový hrnec. Bochník dáme opatrně do rozpáleného hrnce a přikryjeme poklicí. Chleba takto pečeme 30 minut. Po půl hodině poklici sundáme a pečeme dalších 20 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři