Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí paella

Zpět
  • Autor: luciedingova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bílý pepř, šafrán

Energetická hodnota celkem: 9059 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 67, Sacharidy (g): 258, SAFA (g): 21, Cukry (g): 44, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 25

Energetická hodnota na 1 porci: 1812 kJ

Bílkoviny (g): 26.2, Tuky (g): 13.4, Sacharidy (g): 51.6, SAFA (g): 4.2, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 5

Postup přípravy

Cibuli, česnek a papriky nakrájíme na kostičky, naťové cibulky na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej a prudce v něm opečeme kuřecí stehna. Pak je osolíme, opepříme a vyjmeme. V horkém vypeku podusíme cibuli. Přidáme česnek, papriku i naťové cibulky a vše orestujeme. Potom přidáme rýži. Krátce podusíme, přisypeme šafrán, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Kuřecí stehna položíme na rýži a přikryté dusíme při nízké teplotě asi 35 minut. Na posledních 10 minut přidáme do hrnce hrášek. Stehna vyjmeme a rýži pikantně dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Vše dáme na talíř. Paellu můžeme ještě ozdobit petrželkou a plátky limetky Zdroj: Vareni.cz

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 07. 2015 16:02
urcite to je dobre, ale paellou by som to nenazvala, ta sa robi dost inak

Naši partneři