Kategorie receptů
- Autor: jana.nekulova
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka | 200 |
Lahůdkové droždí | 40 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
Cibule | 100 |
Petržel - nať | 2 |
Sójová omáčka | 2 |
Dochucovadla:
sůl, petrželka
Energetická hodnota celkem: 4646 kJ
Bílkoviny (g): 47,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 152,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 581 kJ
Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 1.9, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
V osolené vodě uvaříme pohanku. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na pánvi dozlatova, na závěr vmícháme droždí a hned odstavíme z plotny, smícháme s hotovou pohankou a najemno nakrájenou petrželkou. Naředíme teplou vodou nebo olejem. Dle chuti můžeme „dosolit“ sojovou omáčkou. Pomazánka je výborná ještě teplá! Ale i studená. Mažeme ideálně na kváskový chléb
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.