Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí prsa s mrkví a brokolicí

Zpět
  • Autor: kuhnj
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

2 lžičky kari koření, sůl, pár kapek citr.šťávy

Energetická hodnota celkem: 4071 kJ

Bílkoviny (g): 85, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 54, SAFA (g): 20, Cukry (g): 35, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1357 kJ

Bílkoviny (g): 28.3, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 6.7, Cukry (g): 11.7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na tenké proužky a restujeme ho na trošce oliv.oleje. Když je maso hotové,osolíme ho a vyndáme z výpeku. Do výpeku vložíme nakrájenou mrkev(já kupuji karotku s natí, protože je křehčí a neloupu ji ani neškrábu) a pod pokličkou chvíli restujeme-nepodlévám! Asi po 5 minutách přidáme brokolici a také chvíli necháme restovat do změknutí .Když je zelenina hotová-nesmí být rozvařená, zaprášíme kari kořením, zalijeme 200 ml smetany a 100-200ml vody. Přivedeme k varu a vložíme maso, necháme krátce povařit a dochutíme solí, cukrem a citr.šťávou. Nakonec, pokud je třeba, zahustíme asi 2 lžičkami hl.mouky nebo inst.jíšky, krátce povaříme . Před podáváním necháme chvíli v teple odpočívat, aby se chutě spojily.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři