Kategorie receptů
- Autor: zahradnicek
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 350 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 15 |
Mouka pšeničná bílá | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 900 |
Máslo čerstvé | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 2491 kJ
Bílkoviny (g): 6,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 830 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 14.3, Sacharidy (g): 14.7, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Recept podle apetitu: http://www.apetitonline.cz/recepty/219-cibulacka.html 1. Cibule pokrájejte napříč na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni smahněte cibulku 15 až 20 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Pak ji poprašte moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte. 2. Přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte. Uveďte směs do varu a hned stáhněte plamen. Vařte na mírném ohni půl hodiny. Potom polévku odstavte a odstraňte bobkový list.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.