Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Špaldový mriežovník

Zpět
  • Autor: keridwen1
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 48.00

Ingredience

Dochucovadla:

Škorica, pravá vanilka, rumová aróma

Energetická hodnota celkem: 24242 kJ

Bílkoviny (g): 92, Tuky (g): 269, Sacharidy (g): 728, SAFA (g): 173, Cukry (g): 280, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 505 kJ

Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 15.2, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Z prísad vymiesime cesto. Rozdelíme na dve polovice. Jednu vyvaľkáme priamo na vymastenom a vymúčenom plechu, (cesto je príliš krehké na prenášaniez dosky na plech) potrieme lekvárom (alebo tvarohom) a z druhej polovice vaľkáme šúlky, ktoré ukladáme v rozostupoch vedľa seba a potom krížom na seba tak, aby nám vznikli mriežky. Pečieme vo vyhriatej rúre cca na 180 °C (asi 30-40 min.) až doružova. Okraje majú byť chrumkavé a cesto vláčne. Zaručený je test špáratko. Keď a ceto nepepí, koláčik ja hotový. Ja používam domáci džem, aspon viemz čoho je a koľko cukru v ňom máme. Ale vhodný je aj Dia bez cukru.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři