Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Františkánský švestkový koláč

Zpět
  • Autor: kuhnj
  • Uživatelský recept
  • Porce: 24.00

Ingredience

Dochucovadla:

Citronová kůra, vanilka

Energetická hodnota celkem: 11122 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 114, Sacharidy (g): 348, SAFA (g): 45, Cukry (g): 156, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 463 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1. Mléko nalijte do misky a trochu ho zahřejte v mikrovlnce. Přidejte droždí, trochu cukru a nechte vzejít kvásek. Mezitím rozpusťte Heru, přisypte zbytek cukru,2 žloutky, citronovou kůru a mouku se špetkou soli. Vlijte kvásek a vymíchejte řidší těsto. To pak nechte asi hodinku na teplém místě kynout (já spěchala,tak to hodinka nebyla). 2. Předehřejte troubu asi na 180 C. Vymažte malý plech, pekáček nebo koláčovou formu o průměru 28 cm a dejte do ní polovinu těsta. Narovnejte na něj rozpůlené švestky; posypte je skořicí, vanilkovým cukrem. Navrch opatrně rozetřete druhou polovinu těsta, kterou posypte nasekanými ořechy a nechte ještě chvíli kynout. 3. Koláč pečte asi půl hodiny. Pak ho vyjměte a až vychladne, posypte dezert moučkovým cukrem a nakrájejte na řezy.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři