Kategorie receptů
- Autor: kuhnj
- Uživatelský recept
- Porce: 24.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Mouka pšeničná bílá | 140 |
Žloutek | 40 |
Hera | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Droždí | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Švestky | 350 |
Vlašské ořechy | 40 |
Dochucovadla:
Citronová kůra, vanilka
Energetická hodnota celkem: 11122 kJ
Bílkoviny (g): 55,
Tuky (g): 114,
Sacharidy (g): 348,
SAFA (g): 45,
Cukry (g): 156,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 463 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1. Mléko nalijte do misky a trochu ho zahřejte v mikrovlnce. Přidejte droždí, trochu cukru a nechte vzejít kvásek. Mezitím rozpusťte Heru, přisypte zbytek cukru,2 žloutky, citronovou kůru a mouku se špetkou soli. Vlijte kvásek a vymíchejte řidší těsto. To pak nechte asi hodinku na teplém místě kynout (já spěchala,tak to hodinka nebyla). 2. Předehřejte troubu asi na 180 C. Vymažte malý plech, pekáček nebo koláčovou formu o průměru 28 cm a dejte do ní polovinu těsta. Narovnejte na něj rozpůlené švestky; posypte je skořicí, vanilkovým cukrem. Navrch opatrně rozetřete druhou polovinu těsta, kterou posypte nasekanými ořechy a nechte ještě chvíli kynout. 3. Koláč pečte asi půl hodiny. Pak ho vyjměte a až vychladne, posypte dezert moučkovým cukrem a nakrájejte na řezy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.