Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuracie prsia s baklažánom (lilkom)

Zpět
  • Autor: HeniB
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Vynikajúce ľahké jedlo, vhodné aj pri diéte

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lilek600
Rajčata 500
Kuřecí prsa300

Dochucovadla:

soľ, cesnak, bazalka, provensálske korenie

Energetická hodnota celkem: 2465 kJ

Bílkoviny (g): 80, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 56, SAFA (g): 1, Cukry (g): 34, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 616 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 14, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Baklažán (lilek) umyjeme, osušíme a nakrájáme na tenké plátky, cca 0,4 cm hrubé. Môžeme krájať pozdĺžne i priečne. Plátky baklažánu zľahka posolíme a z oboch strán opečieme na suchej panvici, najlepšie na grilovacej. Takto opečené plátky dáme bokom. Kuracie mäso (nejlepšie kuracie prsia) nakrájame na plátky, zľahka osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na rozpálenom oleji. ( Pokiaľ máte k dispozícii kvalitnú teflónovú panvicu, olej môžete vynechať.) Necháme z každej strany mäso "zatiahnuť sa" a odložíme bokom. Čerstvé paradajky ošúpeme a nakrájame na kocky. Na 1PL olivového oleja sprudka opečieme na drobno nakrájané 3 strúčiky cesnaku, pridáme olúpané a nakrájané paradajky, bazalku, štipku provensálskeho korenia. Necháme prevrieť. Do suchej janskej misy vrstvíme jednotlivé už pripravené zložky. Uložíme vrstvu baklažánu, na ňu m,äso, prelejeme časťou paradjkovej zmesi. Opäť baklažán, mäso, paradajky a na vrch dáme baklažán. Pečeiem zakryté 20-30 min pri teplote 200 stupňov. (Ukazovateľom dĺžky pečenia je hrúbka plátkov mäsa.)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři