Kategorie receptů
- Autor: Ewulka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 14.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 500 |
Máslo čerstvé | 50 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Droždí | 30 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Vejce celá průměr | 100 |
Energetická hodnota celkem: 10089 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 397,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 721 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 28.4, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 1.9, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
nechat vzejít kvásek z 1 lžičky cukru, hrstky mouky, 100ml vlažného mléka, 30g droždí. Do mísy dát 500g polohr.mouky, 2lžičky soli,přidat kvásek, postupně přidávat zbylých 150ml mléka(pouze podle potřeby, klidně jdn 100ml), změklé máslo (50g)či sádlo, 1 celé vejce a 1 žloutek (bílek nechat na potření). vše smíchat, vypracovat vláčné těsto a nechat cca 1hod-1,5hod kynout . poté uplést cca 12 houstiček za 3 copů. Nejlepší je je sníst ještě teplé s marmeládou a lučinou :).. do druhého dne malinko ztvrdnou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.