Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Špaldový perník

Zpět
  • Autor: keridwen1
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 70.00

Ingredience

Dochucovadla:

škorica, muškátový oriešok

Energetická hodnota celkem: 17405 kJ

Bílkoviny (g): 94, Tuky (g): 142, Sacharidy (g): 599, SAFA (g): 105, Cukry (g): 265, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 249 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 8.6, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Celé vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridávame špaldovú múku v ktorej máme zamiešané kakao, PRÁŠOK DO PERNÍKA (nebola možnosť zadať ho do prísad, je tam obyč. prášok do pečiva), SÓDU BIKARBÓNU (taktiež nie je v prísadách) cca 1 a pol kávovej lyžičky, vanilkový cukor - používam pravú vanilku, škoricu cca 1 a pol. kávovej lyžičky, pre vôňu trošku strúhaného muškátového oriešku. Na struiedačku prisipojeme suchú zmes, kokosový olej a mlieko. Nakoniec primiešame 2 lyžice leváru a zľahka zapracujeme aj hrozienka a oriešky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na vymastenom a vysypanom plechu cca 30 -40 min. Asi tak 180°C (presne neviem, ja mám plynovú a stupne neukazuje :D ) až kým sa po skúške cesto prestane lepiť na špajdľu. Po vychladnutí prekrojíme koláč na polovicu, vzniknú 2 tenké pláty. Natrieme lekvárom a opäť spojíme. Pre tých čo si nestrážia líniu - môžete si naň dať čokoládovú polevu. Chutný, šťavnatý a v upravenej zdravšej verzii perník je na svete. Dobrú chuť :)

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři