Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zelňačka

Zpět
  • Autor: Aranka86
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Výborná polévka, snadná a rychlá na přípravu

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 5681 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 91, Sacharidy (g): 82, SAFA (g): 41, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 947 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 15.2, Sacharidy (g): 13.7, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1.7

Postup přípravy

Do vody dáme vařit brambory nakrájené na malé kostičky a kmín, když už jsou skoro uvařené, přidáme kysané zelí (vhodné je ho překrájet, ale já to nedělám) s trochou vody z nálevu, klobásu nakrájíme na kolečka a přidáme k bramborám a zelí, k tomu všemu přidáme červenou papriku mletou. Když se vše dohromady vařilo asi deset minut, tak v mléce rozmícháme mouku a nalijeme to do hrnce za stálého míchání. Opět necháme přejít varem a je to hotovo :) Hotovou polévku servírujeme horkou, na talíři ozdobíme lžící zakysané smetany... Dobrou chuť.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 03. 2013 21:20
Místo klobásy se dá dát něco jiného, co to pěkně ovoní, ale když se sežene kvalitní klobáska z drůbežího masa, tak to není takový hřích. Osobně říkám, že vyhýbat se některým potravinám úplně, vede obvykle k jejich nezřízenému požívání v nevhodném čase. ;)
19. 03. 2013 21:09
Jo, zelňačka... taky ji udělám,,až na tu klobásu ?
19. 03. 2013 20:48
Mňam , zítra si to uvařím :-)

Naši partneři