Kategorie receptů
- Autor: Aranka86
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Výborná polévka, snadná a rychlá na přípravu
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 4000 |
Zelí bílé kysané | 500 |
Brambory zimní | 200 |
Klobása krůtí trvanlivá | 250 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 150 |
Energetická hodnota celkem: 5681 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 91,
Sacharidy (g): 82,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 947 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 15.2, Sacharidy (g): 13.7, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Do vody dáme vařit brambory nakrájené na malé kostičky a kmín, když už jsou skoro uvařené, přidáme kysané zelí (vhodné je ho překrájet, ale já to nedělám) s trochou vody z nálevu, klobásu nakrájíme na kolečka a přidáme k bramborám a zelí, k tomu všemu přidáme červenou papriku mletou. Když se vše dohromady vařilo asi deset minut, tak v mléce rozmícháme mouku a nalijeme to do hrnce za stálého míchání. Opět necháme přejít varem a je to hotovo :) Hotovou polévku servírujeme horkou, na talíři ozdobíme lžící zakysané smetany... Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.