Kategorie receptů
- Autor: tomato
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno červené | 100 |
Rýže kulatozrnná loupaná syrová | 200 |
Cibule | 40 |
Rajčata | 400 |
Máslo | 40 |
Bujón suchý stav | 3 |
Houby čerstvé průměr | 300 |
Parmezán 25 % průměr | 50 |
Energetická hodnota celkem: 5945 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 205,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1486 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 51.3, SAFA (g): 6, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na polovině másla orestujeme cibulku a rýži, až zesklovatí, přilijeme víno a sběračku vývaru (celkem budeme potřebovat cca 0,7), přidáme pokrájená rajčata a houby (václavky) a mícháme, jakmile se vývar vsákne, přidáme další sběračku atd. V poslední sběračce rozpustíme šafrán. Nakonec vmícháme zbytek másla a nastrouhaný parmazán.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.