Kategorie receptů
- Autor: yfca5
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Mrkev | 400 |
Petržel - kořen | 100 |
Hořčice plnotučná průměr | 20 |
Cibulka jarní | 100 |
Kaiserka - cereální (globus) | 400 |
Energetická hodnota celkem: 4272 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 175,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1068 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 43.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Zeleninu omyjeme oloupeme, kořenovou nastrouháme na jemno cibuli pokrájíme. Uvařené vejce buď nastrouháme nebo pokrájíme na malé kousky žloutek můžeme rozmačkat vydličkou. Dáme do větší misky přidáme nízkotučný tvaroh sůl lžíci hořčice pořádně promícháme. Podáváme chlazené s pečivem. Můžeme dozdobit zeleninou či šunkou nebo pokrájenou jarní cibulkou. Na porci se počítají 2 kaiserky + cca 220g pomazánky 1 porce pak vychází cca na 1068Kj. Na svačinu je možné ubrat množství na polovinu 1 kaiserka + cca 110g pomazánky 1 porce pak vychází na 534Kj.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.