Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Lehounký dýňový koláč

Zpět
  • Autor: Bjedrunka
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl (špetka) skořice, kardamom, další koření dle chuti

Energetická hodnota celkem: 7269 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 93, Sacharidy (g): 187, SAFA (g): 53, Cukry (g): 69, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 727 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 18.7, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 6.9, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Dýni a jablka oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a dusíme, podle chuti přidáme sladidlo (med, cukr, sirup...), citronovou kůru, skořici (případně kardamom), a uvaříme hustší kaši. Z mouky, másla, špetky soli, 1 lžičky prášku do pečiva a 3 lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy. Na těsto nalijeme dýňovou kaši, posypeme dýňovými semmínky a mandlovými lupínky a pečeme ve vyhřáté troubě, dokud těsto nezezlátne.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři