Kategorie receptů
- Autor: PetraPo
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí | 500 |
Kuřecí prsa bez kůže | 200 |
Cibule | 200 |
Paprika červená | 100 |
Paprika žlutá | 100 |
Papričky chilli | 10 |
Zelí čínské | 200 |
Česnek | 10 |
Pomerančová šťáva | 30 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
Ocet Balsamico | 30 |
Solamyl bramborový škrob | 15 |
Dochucovadla:
sůl 1 lžička, oregano 1 lžíce, voda na případné rozředění
Energetická hodnota celkem: 5767 kJ
Bílkoviny (g): 143,
Tuky (g): 57,
Sacharidy (g): 67,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1442 kJ
Bílkoviny (g): 35.8, Tuky (g): 14.3, Sacharidy (g): 16.8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky a obalíme je v 1 lžíci solamylu. Kuřecí játra nakrájíme na širší nudličky. 2 menší cibule oloupeme a nakrájíme je na půlměsíčky, 1/2 žluté a 1/2 červené papriky na pokrájíme na tenké proužky, 1/4 větší hlávky čínského zelí pokrájíme na větší čtverečky, 2 stroužky česneku prolisujeme, chilli paričku rozkrojíme podélně, vyjmeme z ní zrníčka a poté ji nasekáme na malé kousky. Nastrouháme kůru z 1 menšího pomeranče a šťávu z něj vymačkáme. Na pánev vlijeme 2 lžíce slunečnicového oleje, rozpálíme ho vsypeme na něj na kousky pokrájené kuřecí prso obalené v Solamylu a opékáme cca 3 minuty do zlatova, pak ho vyjmeme z pánve, do pánve přidáme 1 lžíci oleje, opět rozpálíme a vsypeme pokrájená kuřecí játra. Opékáme za stálého míchání tak dlouho, až začnou lehce hnědnout, pak je vyjmeme ven, vypečenou šťávu ponecháme v pánvi, přidáme k ní poslední lžíci oleje a opět rozpálíme. Na rozpálený olej hodíme cibuli, pokrájenou chilli papričku a pokrájené papriky a opékáme. Přisypeme lžíci oregana, rozdrecný česnek a na závěr pokrájené zelí. Vše neustále mícháme až do té doby, než zelí trochu zavadne. Nyní do pánve vrátíme k zeleninové směsi opečené kuřecí prso a játra,. přidáme nastrohanou pomerančovou kůru, vymačkanou pomerančovou šťávu a 2 lžíce balsamica. Promícháme a teprve nyní osolíme. Opět promomícháme. Pokud je směs příliš suchá, můžeme trochu podlít horkou vodou. Vhodnou přílohou je zeleninový salát, případně rýže (není započítáno do receptu)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.