Kategorie receptů
- Autor: yfca5
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 800 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Citronová kůra | 50 |
Citronová šťáva | 20 |
Cibule | 200 |
Máslo čerstvé | 20 |
Salát ledový | 800 |
Rajčata Cherry | 1000 |
Paprika červená | 800 |
Energetická hodnota celkem: 7807 kJ
Bílkoviny (g): 213,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 189,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 133,
Vláknina (g): 44,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1952 kJ
Bílkoviny (g): 53.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 47.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 33.3, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme cibuli (můžeme trošku podlít vodou a pak ji nechat vyvařit + přidáme kůru nemusí být). Když je cibule měkká a voda skoro vyvařená přidáme cukr který necháme zkaramelizovat. Cibule musí být nahnědlá lesklá. Když je cibule hotová dáme ji do žáru vzdorné misky a dochutíme citronovou šťávou dle chuti. Karamel by měl být sladko kyselý. Pánev nemyjeme hned na ní dáme osmažit na kostičky nakrájené kuřecí prso, které osolíme. Když je maso hotové přidáme karamelovou cibuli zamícháme a celé prohřejeme. Ze zeleniny uděláme salát a buď smícháme s masem a uděláme vyloženě salát. Nebo můžeme podávat odděleně maso a zeleninu na talíři zvlášť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.