Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuře s karamelovou cibulí a zeleninou

Zpět
  • Autor: yfca5
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 7807 kJ

Bílkoviny (g): 213, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 189, SAFA (g): 15, Cukry (g): 133, Vláknina (g): 44, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1952 kJ

Bílkoviny (g): 53.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 47.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 33.3, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme cibuli (můžeme trošku podlít vodou a pak ji nechat vyvařit + přidáme kůru nemusí být). Když je cibule měkká a voda skoro vyvařená přidáme cukr který necháme zkaramelizovat. Cibule musí být nahnědlá lesklá. Když je cibule hotová dáme ji do žáru vzdorné misky a dochutíme citronovou šťávou dle chuti. Karamel by měl být sladko kyselý. Pánev nemyjeme hned na ní dáme osmažit na kostičky nakrájené kuřecí prso, které osolíme. Když je maso hotové přidáme karamelovou cibuli zamícháme a celé prohřejeme. Ze zeleniny uděláme salát a buď smícháme s masem a uděláme vyloženě salát. Nebo můžeme podávat odděleně maso a zeleninu na talíři zvlášť.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři