Kategorie receptů
- Autor: satuc
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná celozrnná | 200 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
voda 70ml bylinky, sůl
Energetická hodnota celkem: 3136 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 137,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 392 kJ
Bílkoviny (g): 4.1, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 17.1, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do žitné mouky dáme vejce, vodu a zpracujeme tužší těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout. Pak vyválíme tenkou placku a kráječem na pizzu nakrájíme proužky, uvaříme v osolené vodě. Místo vody dát špenát= špenátové nudle.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.