Kategorie receptů
- Autor: Lilie2002
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pomerančová šťáva | 200 |
Pomeranče | 20 |
Zázvor | 40 |
Kuře s kůží průměr | 1500 |
Víno šumivé suché | 100 |
Med | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 13980 kJ
Bílkoviny (g): 288,
Tuky (g): 210,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 95,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 3495 kJ
Bílkoviny (g): 72, Tuky (g): 52.5, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 23.8, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
1 Do mísy nastrouhejte kůru z jednoho pomeranče a vymačkejte šťávu z půlky pomeranče. Zázvor oloupejte, na jemno nastrouhejte a přidejte k pomerančové šťávě. Přilijte víno. 2 Do mísy dejte kousky kuřete, přidejte med a podle chuti opepřete a osolte. Kuře marinádou potřete a dejte přes noc uležet do lednice. 3 Do zapékací mísy dejte maso s marinádou, podlejte trochou vody, přidejte olej a pečte 50 minut v předehřáté troubě na 180 ˚C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.