Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Krůtí kousky s cuketou v rajčatové omáčce

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bazalka, oregáno

Energetická hodnota celkem: 5019 kJ

Bílkoviny (g): 140, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 55, SAFA (g): 12, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1004 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 1.2

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky, maso na kostky, cuketu na kostičky. Na oleji orestujeme cibulku s česnekem a oreganem, až zesklovatí. Přidáme maso a restujeme. Když se maso zatáhne, přidáme cuketu, promícháme,zastříkneme vínem a necháme odvařit, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 8 minut. Přidáme rajčata, promícháme, přivedeme k varu a hned odstavíme. Dochutíme solí, bazalkou a oreganem ... pokud máme, použijeme bylinky čerstvé. Podáváme s ricottovými noky nebo s bramborovým knedlíkem. Nakonec pokrm ozdobíme strouhaným parmezánem.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři