Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí stehna na kyselém zelí

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pálivá paprika, provensálské byliny

Energetická hodnota celkem: 8392 kJ

Bílkoviny (g): 123, Tuky (g): 83, Sacharidy (g): 175, SAFA (g): 38, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 46, Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 2098 kJ

Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 20.8, Sacharidy (g): 43.8, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 11.5, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Kuřecí stehna s kůží den předem nasolíme a okořeníme podle chuti ( dávám pálivou papriku a provensálské byliny). Z kysaného zelí slijeme šťávu a rozprostřeme na dno pekáčku. Trochu podlijeme vodou. Na zelí rozprostřeme okořeněná stehna. Na každé položíme plátek anglické slaniny. Pečeme cca 1 hodinu. Podle potřeby podléváme vodou. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 02. 2015 14:24
Uz jsem delala, chutnalo nám moc vsem. A není s tím tolik práce:-))
14. 02. 2015 13:10
mňam
Vyzkoušejte jako přílohu také těstoviny tagliatelle. Je to neobvyklé jednou jsem to ochutnala v restauraci a od té doby je dělám často.
Kuře , kysané selí a těstoviny ...neobvyklá kombinace ale super jídlo.
14. 02. 2015 10:24
Dobrý nápad, i s bramborama v pekáči. Koření ,,medvědí gryl,, taky není špatné.
14. 02. 2015 08:18
Naprosto zhoubná varianta je, když se to maso, zelí a brambory poleje kelímkem šlehačky, ale taková varianta nepatří na stránky Stobu....
14. 02. 2015 08:06
dnes zkouším místo kuřete kýtu a manželovi krkovičku,uvidím jak to dopadne.ale voní to to krásně.dala jsem pod to ještě cibuli:))
05. 02. 2015 08:47
taky náš rychlý a oblíbený recept :)
05. 02. 2015 08:30
Jedno z našich oblíbených jídel, jen ho dělám bez slaniny a na zelí přidávám nadrobno pokrájenou cibuli:-)
04. 02. 2015 09:49
Takhle rychle vařím ráda, soused mi naložil 50 kg zelí, tak to frčí. Brambory přidám také rovnou do pekáče na zelí, slaninou trochu šetřím a hlavně je minimum nádobí :-)
02. 02. 2015 18:46
Naše oblíbené kuře - já tedy peču celé, zelí nacpu do kuřete, hlavně mezi kůži a maso, podliju lákem ze zelí a trochou vývaru, bohatě okmínuju a někdy před podáváním přidám do šťávy trochu domácího sádla. Ale s anglickou to může být hezky voňavé.
26. 04. 2014 09:42
Zelí jsem neproplachovala a bylo výborné (Bolehošťské). Já tenhle recept neznala, ale určitě ho budu pravidelně zařazovat, je to jednoduché a moc dobré :-)
25. 04. 2014 21:34
Taky tohle máme moc rádi :).Jen já tam nedávám tu anglickou
25. 04. 2014 21:11
My taky :-) Do zelí ještě přidávám trochu čerstvě nakrájené kořenové zeleniny, bobkový list, nové koření a kuličky pepře. Šťáva má pak plnější chuť. A zelí před pečením ještě lehce propláchnu studenou vodou, záleží na tom, jak moc je slané a ostré, a pokrájím na drobno.
25. 04. 2014 16:38
Tohle máme moc rádi

Naši partneři