Kategorie receptů
- Autor: Socuba
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 120 |
Vločky ovesné | 100 |
Mouka žitná celozrnná | 100 |
Cuketa | 100 |
Mrkev | 100 |
Med | 50 |
Melasa | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 15 |
Hera | 60 |
Med | 30 |
Melasa | 30 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 96 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 20 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 13303 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 167,
Sacharidy (g): 365,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 226,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1663 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 20.9, Sacharidy (g): 45.6, SAFA (g): 4.9, Cukry (g): 28.3, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
na polevu V hrnku rozpustíme 2 lžíce tuku Iva, 8 lžictřtinového cukru, trochu medu, trochu melasy, 4 lžíce horké vody a 2 lžíce kakaa. Na mírném ohni pak za stálého míchání utřeme v hladkou polevu. Jak na těsto Všechny suroviny smícháme dohromady (kromě věcí na polevu) − můžeme přimíchat i rozinky, sekané ořechy či mandle a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečené necháme vychladnout a potřeme kakaovou polevou, po ztuhnutí nakrájíme na řezy. (lze použít i jiné typy sladidel či mouky)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.