Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rychlý celozrný indický chléb Naan bez kynutí

Zpět
  • Autor: Katchib
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 2210 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 87, SAFA (g): 2, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1105 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 43.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Všechny sypké ingredience nasypeme do mísy a promícháme. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nalijeme mléko s olejem. Vidličkou od středu promícháváme, aby se vše spojilo. Když už nejde použít vidličku, rukama vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na dvě stejně velké části a necháme chvíli odpočinout. Mezitím předehřejeme troubu v módu grill na 200 stupňů a necháme v ní plech. Odpočinuté těsto rozválíme na dvě placky o tloušťce asi 5mm do tvaru oválu a propícháme vidličkou. Těsto dáme na plech do rozpálené trouby a pečeme dokud zvrchu nezezlátne. Neobracíme!!! Placky můžeme dochutit trochou česneku a koriandru, ale sluší jim i sezamové semínko. Podáváme teplé, potřené rozpuštěným máslem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 04. 2017 23:29
Zajímavý recept. Zkusím.

Naši partneři