Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Lilková pomazánka (kaviár z lilku)

Zpět
  • Autor: Asinka
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 2458 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 66, SAFA (g): 11, Cukry (g): 41, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 615 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

2 lilky (každý asi 300g) rozřízneme podélně, dužninu nakrojíme do mřížky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do změknutí na 190°C.Červenou papriku kapii (200g) očistíme a dáme péct s lilkem (asi 30 min.). Zchladlý lilek vydlabeme, rozmačkáme, přidáme oloupanou nakrájenou papriku na malé kostičky. Malou červenou cibuli (100g) nakrájíme na kostičky, na olivovém oleji osmažíme dorůžova a na minutu ještě přidáme utřený stroužek česneku. Smícháme vše dohromady, přidáme 100g zakysané smetany, sůl, pepř. Zamícháme. Podáváme s toasty.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři