Kategorie receptů
- Autor: barban
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špenát krájený mražený | 500 |
Česnek | 10 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka pšeničná celozrnná | 20 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Kečup Heinz Fit | 10 |
Eidam 30% | 30 |
Koření průměr | 4 |
Brambory (syrové) | 150 |
Dochucovadla:
Mražený špenát 1 ks Česnek 6 stroužek Vejce 1 ks brambory Hladká mouka Mléko Sůl Pepř Oregáno Strouhanka Slunečnicový olej Kečup - ostrý Tvrdý sýr
Energetická hodnota celkem: 2172 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 543 kJ
Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Špenát po rozmrazení necháme na sítu vykapat, pak přídáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, mouku, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a nastrouhaným syrovým bramborem zahustíme do podoby klasického bramborákového těsta. Smažíme na nepřilnavé pánvi potřené z obou stran, pak potřeme silnou vrstvou kečupu a posypeme strouhaným sýrem, přehneme napůl. Dobré jsou k tomu brambory na jakýkoli způsob, chutnají i studené.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.