Kategorie receptů
- Autor: verunkajj
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špenát | 300 |
Pesto zelené | 30 |
Brambory rané | 400 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 200 |
Paprika červená | 150 |
Olej olivový | 6 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,ocet
Energetická hodnota celkem: 3393 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 91,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1697 kJ
Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 45.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 2
Postup přípravy
na oleji dlouze a pomalu orestujeme papriku,případně koupíme restovanou ve skleničce,smícháme s vykapaným tuňákem z plechovky,ochutíme solí,pepřem (nebo kapary) a kapičkou octu,přidáme 2 lžíce pesta. Na směs natrháme čerstvý listový špenát a zasypeme teplými novými vařenými bramborami, i se slupkou!! (buď vybrat drobné,nebo před vařením nakrájet na čtvrtky) necháme štenát teplem malinko zavadnout,zamícháme a podáváme. U nás se olizuje celá rodina :-) gramáž špenátu i brambor je orientační,dělávám od oka,recept jsem si přivezla z anglie:-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.