Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Obědový salát ze špenátu a brambor

Zpět
  • Autor: verunkajj
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl,pepř,ocet

Energetická hodnota celkem: 3393 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 91, SAFA (g): 3, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1697 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 45.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 2

Postup přípravy

na oleji dlouze a pomalu orestujeme papriku,případně koupíme restovanou ve skleničce,smícháme s vykapaným tuňákem z plechovky,ochutíme solí,pepřem (nebo kapary) a kapičkou octu,přidáme 2 lžíce pesta. Na směs natrháme čerstvý listový špenát a zasypeme teplými novými vařenými bramborami, i se slupkou!! (buď vybrat drobné,nebo před vařením nakrájet na čtvrtky) necháme štenát teplem malinko zavadnout,zamícháme a podáváme. U nás se olizuje celá rodina :-) gramáž špenátu i brambor je orientační,dělávám od oka,recept jsem si přivezla z anglie:-)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 07. 2014 00:46
To vypadá skvěle :-)
20. 06. 2014 11:13
Já letos nasadila místo špenátu mangold a trhám průběžně a je to mňamka:-)
10. 06. 2014 08:58
Také se mi recept moc líbí, spenát jsem si zasadila, ale nevím jestli z toho vubec neco bude. Letos je to na nasí zahrade vubec nic moc. Ale muzu si koupit v bio obchode spenát cerstvý, tak vyzkousím:-))
10. 06. 2014 08:43
To vypadá skvěle, mám ráda špenát z čerstvých listů, mám na zahrádce tak neúrodnou půdu, že mi tam ani nevyklíčí, ale občas se mi podaří koupit celkem hezké listy. Pokud dnes špenát koupím, zítra vyzkouším.

Naši partneři