Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Slovácké patenty,přesňáky, laty, lokše, olipy

Zpět
  • Autor: Ludmilat
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 4866 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 183, SAFA (g): 8, Cukry (g): 49, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 811 kJ

Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 30.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupáme, necháme je vychladnout a jemně nastrouháme. Promícháme se solí a moukou a vypracujeme hladké těsto, ze kterého na pomoučeném válu vytvarujeme váleček a nakrájíme jej na plátky. Z plátků tvarujeme kuličky, rozválíme je na tenké placky, které pak opečeme z obou stran nasucho na rozpálené pánvi. Jakmile se na placce tvoří puchýřky, je hotová. Opečené patenty pak potřeme rozpuštěným sádlem, poté povidly a nakonec je posypeme mákem smíchaným s moučkovým cukrem. Naplněné patenty stočíme jako palačinky a podáváme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři