Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jemné kuřecí kari

Zpět
  • Autor: janavlaskova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

350 ml kuřecího nebo zel. vývaru 1 středně velká cibule 2 stroužky česneku 3 lžíce olivového oleje 3 lžíce hladké mouky 2 lžíce mletého kari 750 g vykostěných kuřecích prsíček bez kůže několik snítek čerstvého koriandru 2 lžíce rozinek 30 g mandlových lupínků 1/2 citronu 2 lžíce bílého jogurtu 2 lžíce kysané smetany sůl a pepř

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 6218 kJ

Bílkoviny (g): 187, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 73, SAFA (g): 22, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1244 kJ

Bílkoviny (g): 37.4, Tuky (g): 9.4, Sacharidy (g): 14.6, SAFA (g): 4.4, Cukry (g): 4.4, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Vývar uvedeme do varu. Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme na drobno a asi 5 min. opékáme na oleji až změknou. Kuřecí maso nakrájíme na kostky 2x2xcm a obalíme v mouce kterou jsme smíchali s mletým kari. Maso i zbytek mouky s kari přidáme do pánve k cibuli a za stálého míchání opékáme asi 3 min. Omytou nať koriandru nakrájíme na drobno (plná lžíce, zbytek necháme na ozdobu) nasypeme k masu, přidáme rozinky a horký vývar. Uvedeme do varu, zamícháme, snížíme teplotu a asi 10 min. zvolna vaříme. Na suché pánvi opražíme mandle a vymačkáme šťávu z citronu. Jakmile je maso uvařené, odstavíme je, přimícháme opražené mandl. lupínky, citronovou šťávu, jogurt, smetanu a podle chuti osolíme a opepříme. Opatrně vše prohřejeme, ale nevaříme. Nakonec ozdobíme zbylým koriandrem. Podáváme s rýží.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři