Kategorie receptů
- Autor: Quick
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
zahradní jahody | 240 |
Gustin kukuřičný škrob | 40 |
Mouka pšeničná polohrubá | 80 |
Vejce celá průměr | 155 |
Dochucovadla:
vanilková esence - podle chuti, prášek do pečiva - 1 čajová lžička, vařící voda - 3 polévkové lžíce, cukren - 45 tabletek
Energetická hodnota celkem: 3004 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 110,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 250 kJ
Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 9.2, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ušleháme tři bílky s 45 tabletami cukrenu, do vyšlehaného sněhu zašleháme tři lžíce vařící vody a postupně všechny žloutky, přidáme vanilkovou esenci. Snížíme otáčky a postupně zlehka zapracujeme mouku se škrobem a 1 čajovou lžičkou prášku do pečiva. Vlijeme do malého pekáčku vymazaného tukem a vysypaného moukou, poklademe drobnějšími jahodami nebo jiným drobným ovocem (maliny, borůvky, ostružiny) a pečeme do zlatova. Hotový moučník lehce posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.