Kategorie receptů
- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zavináče ze sleďů | 250 |
Smetana zakysaná 20% | 200 |
Kukuřice sterilovaná průměr | 100 |
Hrášek sterilovaný průměr | 100 |
Rajčata konzervovaná | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3900 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 975 kJ
Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Velice rychlý a chutný salátek, který je zjemněný smetanou. Pozor, je hodně kalorický! Ze zavináčů odstraníme kůži, pokrájíme je i se zelím na kousíčky, přidáme okapaný hrášek a kukuřici. Přidáme sekaná rajčata z plechovky i s nálevem a krémovou zakysanou smetanu. Salát podáváme vychlazený s pečivem. Dělal sem i z čerstvých ingrediencí a neměl chybu. Zkoušel sem jogurt, ale to nebylo ono.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.