Kategorie receptů
- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rebarborova marmelada | 200 |
Máslo čerstvé | 150 |
Mandle | 200 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 150 |
Vejce celá průměr | 55 |
Žloutek | 20 |
Mouka pšeničná bílá | 150 |
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Dochucovadla:
Pul lusku vanilky, lzicku mlete skorice, 1/2 mleteho hrebicku, 0,5 dcl citronove stavy
Energetická hodnota celkem: 17344 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 241,
Sacharidy (g): 401,
SAFA (g): 103,
Cukry (g): 203,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1445 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 20.1, Sacharidy (g): 33.4, SAFA (g): 8.6, Cukry (g): 16.9, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Umeleme 100 g mandli nahrubo(nechame je predeme zmrznout, jde to pak lepe), pak je zlehka oprazime nasucho. Uhneteme testo z mletych mandli, mouky, vejce, cukru, citronove stavy, vanilky, skorice a hrebicku, vejicka a masla. Dame do lednice odlezet. Vymazeme kolacovou formu a vysypeme (napr. otrubami). Testo rozdelime v pomeru 2:1 a vetsi cast rozvalime a dame na dno formy, potreme marmeladou a ze zbytku testa udelame pasky, ktere poklademe do mrizky na kolac. Potreme zloutkem posypeme huste pulkami mandli a opet potreme. Peceme v troube vyhrate na 180 st. asi 45 min (dozlatova).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.