Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vločkovo-tvarohovo-ovocný dort

Zpět
  • Autor: ya.nic
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 9477 kJ

Bílkoviny (g): 151, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 317, SAFA (g): 12, Cukry (g): 111, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1580 kJ

Bílkoviny (g): 25.2, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 52.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 18.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Zapněte troubu a nechte vyhřát na 200 °C – jen jak to cvakne, už to tam budete dávat – je to rychlovka ;-) Připravte dvě větší misky a čas pro tu první nastává právě teď: 300 g vloček namočte ve vodě tak, aby se nacucaly tak akorát a žádná voda nezbyla. Přistrouhejte k nim 3 jablka a rozklepněte do toho ještě 2 vejce a přisypte tak dvě lžíce skořice. Tohle všechno smíchejte, dejte na stranu a je čas na druhou misku: Vyklopte do ní 3 vaničky tvarohu, rozklepněte vajíčko, nasypte pudink, oslaďte medem podle potřeby a pečlivě promíchejte. A je to tu, do dortové formy dejte nejprve na dno polovinu té korpusové části z vloček, pak polovinu tvarohové části, navrch ovoce a poté znovu vločkovou směs, pak tvarohovou a dozdobit ovocem. Dejte do trouby, která už je vyhřátá a těší se, že vám tu dobrotu upeče asi za 40 minut. Že je to hotové si budete jisti, když horní okraje tvarohu odskočí a budou zlatavé :-) Dobrou chuť!

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři