Kategorie receptů
- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 100.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 160 |
Bílek | 315 |
Vlašské ořechy | 140 |
Mouka špaldová celozrnná | 160 |
Mandle | 140 |
Mouka pohanková | 160 |
Energetická hodnota celkem: 15346 kJ
Bílkoviny (g): 125,
Tuky (g): 165,
Sacharidy (g): 411,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 169,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 153 kJ
Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 1.7, Sacharidy (g): 4.1, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Bielka vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a opäť vyšľaháme. Pridáme múku, vyšľaháme a zľahka primiešame celé orechy a mandle. Upečieme vo vymastených a múkou vysypaných plechoch. Po upečení nakrájame na tenké plátky a poukladáme na plech s papierom na pečieme na 180°C do ružova. Toto je dávka s 9 bielkov do srnčieho chrbáta a bábovkovej formy. Na srnčí chrbát staia 4 bielky. Vyšlo mi okolo 250 tenkých kúskov :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.