Kategorie receptů
- Autor: lenulka7
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Okurka salátová | 100 |
Rajčata | 70 |
Paprika žlutá | 80 |
Čočka sterilovaná | 60 |
Balkánský sýr | 40 |
Olej olivový | 3 |
Chléb slunečnicový průměr | 50 |
Dochucovadla:
sůl, mletý bílý pepř, ocet, špetka drcené nebo čerstvé jemně nasekané bazalky
Energetická hodnota celkem: 1444 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Zeleninu očistíme a omyjeme. Okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, papriky a rajčata nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Z čočky slejeme nálev, přidáme ji k zelenině, pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, octem a špetkou sekané bazalky. Sypeme strouhaným balkánským sýrem. Podáváme se slunčnicovým chlebem. PRO RODINU: Přidejte větší množství sýra - nakrájejte ho na menší kostky. Slunečnicový chleba podávejte ve dvojnásobném množství.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.