Kategorie receptů
- Autor: www.flora.cz
- Doba přípravy (min.): 100
- STOB recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře s kůží průměr | 500 |
Citrony | 200 |
Flora Gold | 40 |
Med | 30 |
Víno bílé suché | 100 |
Česnek | 20 |
Petržel - nať | 50 |
Brambory (syrové) | 600 |
Dochucovadla:
sůl, čerstvě mletý pepř, tymián, estragon
Energetická hodnota celkem: 8455 kJ
Bílkoviny (g): 111,
Tuky (g): 99,
Sacharidy (g): 170,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2114 kJ
Bílkoviny (g): 27.8, Tuky (g): 24.8, Sacharidy (g): 42.5, SAFA (g): 9.8, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kuře očistíme a naporcujeme na menší kusy. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme důkladně medem a rozetřeným česnekem, posypeme čerstvými bylinkami. Takto připravené kuře překryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc marinovat v chladu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kuřecí maso srovnáme do pekáče kůží nahoru s čtvrtkami omytých citrónů a Florou Gold. Lehce zastříkneme vodou a vínem, pečeme, až bude maso křehké a kůže zlatavá. Podáváme s vařenými bramborami s nasekanou petrželovou natí. Nezapomene přidat ještě čerstvý zeleninový salátek dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.