Kategorie receptů
- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 600 |
Papričky chilli | 5 |
Česnek | 20 |
Cuketa | 600 |
Citronová šťáva | 50 |
Máslo čerstvé | 10 |
Hrušky | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Šunka schwarzwaldská | 60 |
Krůtí prsa bez kůže | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, máta, tymián
Energetická hodnota celkem: 7909 kJ
Bílkoviny (g): 134,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 194,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1977 kJ
Bílkoviny (g): 33.5, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 48.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Schw. šunku nakrájíme na proužky a lehce orestujeme na oleji. Přidáme krůtí prsa nakrájená na nudličky, ochutíme pepřem a čerstvým tymiánem a orestujeme. Osolíme. Přidáme hrušku, nakrájenou na větší kousky a dále restujeme. Nakonec přidáme lžíci másla a šťávu z jednoho citronu, odstavíme a promícháme. Podáváme s rýží a cuketovými hranolkami: cuketu nakrájíme do tvaru hranolek, ty orestujeme na oleji. Přidáme na drobno pokrájenou chilli papričku a česnek, a stále restujeme. Dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme šťávu z jednoho citronu a 2 lžíce nasekané čerstvé máty. Odstavíme a promícháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.