Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuře na paprice

Zpět
  • Autor: Aranka86
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

paprika mletá pepř sůl

Energetická hodnota celkem: 2293 kJ

Bílkoviny (g): 48, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 12, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1147 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 6, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Kuřecí stehna stáhnout z kůže, uvařit pomalu v 1 litru vody do měkka. Obrat maso a vodu dát stranou. Cibuli nakrájet na jemno a dát ji zlehka osmahnout na 1 PL oleje, když zesklovatí, přidám tenký plátek másla, až se začnou dělat malé bublinky kolem cibule, přidám 1 - 2 ČL hladké mouky. Přiliju vodu, ve které jsem vařila stehna, ne všechnu, postupně přilévám, aby omáčka moc nezřídla. Přisypu papriku, trochu pepře. Nechám provařit. Pak přidám mléko, pokud omáčka není dost hustá, mohu do něj rozšlehat ještě jednu ČL mouky. Když se omáčka spojila a nejsou v ní hrudky, přihodím obrané maso, společně vařím ještě asi 5 minut. Podávám s rýží, ale prý se to jí i s knedlíkem :D

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 08. 2014 20:17
Vím proč se mají kuřecí stehna vařit ve vodě a pak dát na osmahnutou cibuli,dá se to dělat jednoduše jak jsme zvyklé podle babiček a myslím,že to jídlo bude i chutnější.
22. 08. 2014 20:12
Napište komentář...

Naši partneři