Kategorie receptů
- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 110
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 25 |
Kuřecí prsa bez kůže | 900 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Česnek | 10 |
Paprika bílá | 150 |
Žampiony krájené v mírně slaném nálevu (Bonduelle) | 250 |
Rajčata | 180 |
Víno bílé suché | 150 |
Olivy zelené | 150 |
Smetana na vaření 12% | 50 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 6828 kJ
Bílkoviny (g): 219,
Tuky (g): 64,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1707 kJ
Bílkoviny (g): 54.8, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kuřecí prsa opečeme na másle a 2 lžících oleje dozlatova a přeneseme z pánve do zapékací misky. Na pánev dáme cibuli a česnek a opékáme až začnou měknout. Přidáme papriky, houby a dusíme je 2-3min., potom přidáme rajčata, osolíme, opepříme a zamícháme. Zeleninu přeneseme ke kuřeti. Víno svaříme na pánvi a nalijeme na kuře. Zapékací misku zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 50 minut. Ke kuřeti přidáme olivy a smetanu a zapékací misku vrátíme do trouby ještě tak na 10-20 min. Mezitím uvaříme v mírně osolené vodě s olejem těstoviny farfalle(mašličky). Kuřecí maso vložíme na těstoviny, přelijeme omáčkou,ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.