Kategorie receptů
- Autor: sona1959
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 300 |
Ocet | 40 |
Cibule | 1000 |
Paprika žlutá | 500 |
Paprika červená | 500 |
Sůl | 120 |
Houby čerstvé průměr | 1000 |
Dochucovadla:
nové koření, bobkový list, pepř celý
Energetická hodnota celkem: 9148 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 489,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 396,
Vláknina (g): 95,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 610 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 32.6, SAFA (g): 0, Cukry (g): 26.4, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Nakrájené tvrdé houby, většinou hnědé kloboučky, povaříme v osolené vodě tak 3-4 minuty. Pak vodu slijeme a houby propláchneme. Zbavíme se tak slizu, který vytvoří. Necháme stát. Pak si připravíme nálev. Ve 3 litrech vody svaříme 30 dkg cukru, 6 dkg soli, 20 ks nového koření, 6 ks bobkového listu, 4 dcl octa. Povaříme v něm nakrájenou cibuli na čtvrtkolečka, kterou jsme rozebrali, tak asi 2-3 minuty. (Můžeme použít tento konkrétní nebo použít klasický z Deka. Tam doporučuji přidat kuličky pepře). Cibuli vyndáme děrovanou naběračkou. Také odložíme. Pokud nechcete mít koření ve směsi, vložte je do "vajíčka" na čaj. Pak nakrájíme papriky na proužky. Pro barvu ve směsi doporučuji žlutou a červenou, popř. oranžovou. Smícháme ji s houbami a cibulí dohromady. Touto směsí plníme zavařovací skleničky. Pěkně je napěchujeme a zalijeme zálivem. Můžete přidat do skleničky kuličky pepře či kousek feferonky. Záleží na vaší chuti. Sterilujeme 20 minut. Podáváme studené jako doplněk jídla. Porcí myslím malou skleničku. Ta nemusí být pro jednu osobu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.