Kategorie receptů
- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 110
- Uživatelský recept
- Porce: 46.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 500 |
Hera | 125 |
Vejce celá průměr | 110 |
Droždí | 42 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Mák | 5 |
Tvaroh polotučný průměr | 5 |
Marmeláda pomerančová 40 % ovoce (Schwartau) | 5 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 12277 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 112,
Sacharidy (g): 388,
SAFA (g): 51,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 267 kJ
Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 8.4, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na kvásek smíchejte 3 velké lžíce mléka se 2 lžícemi mouky, 1 lžící cukru a droždím. Zamíchejte a nechejte vykynout. Mouku osolte, přidejte vykynutý kvásek, rozehřátý tuk, zbytek mléka se dvěma rozšlehanými vejci a vanilkovým cukrem. Vypracujte těsto. Posypte zlehka moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechejte asi hodinu vykynout. Mandle spařte a přelijte studenou vodou, nechejte je okapat, oloupejte a případně přepulte. Připravte makovou náplň: mléko zahřejte, přidejte tuk, džem, čokoládu, skořici a umletý mák. Povařte. Vykynuté těsto rozdělte na kousky o hmotnosti 20g. Zakulaťte je a klaďte na plech vyložený papírem na pečení. Po vykynutí do nich vytlačte důlek, naplňte jej náplní a ozdobte mandlemi. Okraje potřete rozšlehaným vejcem a dejte do trouby 170 stupňů a pečte asi 25 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.