Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Rizoto s houbovou omáčkou

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1725 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 37, SAFA (g): 9, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Brokolici a žampióny očistíme, omyjeme, necháme okapat. Rýži propláchneme pod vlažnou vodou. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v mírně osolené vodě. Na rozehřátém oleji opečeme na čtvrtky pokrájené žampióny, osolíme, přidáme rýži, krátce osmahneme, podlijeme vývarem z brokolice a necháme dusit. Zelenou petrželovou nať a kerblík omyjeme, necháme okapat, nakrájíme najemno. Zvlášť na pánvi zahřejeme mléko, přidáme tavený sýr, necháme roztavit, doplníme sekanými bylinkami, osolíme a opepříme, doplníme brokolicí a necháme prohřát. Houbovou směs přelijeme omáčkou a ozdobíme větvičkou petrželky.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 01. 2016 07:13
Zajímavý recept!
01. 03. 2012 13:08
Je to dobré, chutnalo mi, ale porce je moc veliká, alespoň pro mě.

Naši partneři