Kategorie receptů
- Autor: smile.dollz
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 5 |
Olej olivový | 15 |
Voda | 75 |
Mouka pšeničná celozrnná | 175 |
Energetická hodnota celkem: 3042 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 114,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 608 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 22.8, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Všechno zamícháme do sebe a vypracujeme v poměrně dost tuhé těsto, které necháme zabalené ve fólii minimálně půl hoďky odpočinou. Těsto si rozdělíme na 5 dílů a z každého vyválíme placku (silnou cca 2 mm). Válení těsta je trochu. Válíte, válíte, válíte, nadáváte, že jste ty tortilly radši nekoupili, válíte, válíte a válíte. Rozpálíme pánev, ideálně s nepřilnavým povrchem, na nejvyšší možnou teplotu. Stáhneme ohřev na střední stupeň a mrksneme tam tortillu na sucho na cca 20 vteřin z každé strany. Je to opravdu hned. Hotové tortilly se dávají buď do igelitového sáčku a nebo do navlhčené utěrky, aby neztvrdly.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.