Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Krůtí stehna na rozmarýnu

Zpět
  • Autor: ya.nic
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, sůl, rozmarýn

Energetická hodnota celkem: 11066 kJ

Bílkoviny (g): 229, Tuky (g): 135, Sacharidy (g): 125, SAFA (g): 52, Cukry (g): 56, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 3689 kJ

Bílkoviny (g): 76.3, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 41.7, SAFA (g): 17.3, Cukry (g): 18.7, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Cibuli očistíme a rozkrojíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme a necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na hranolky. Krůtí stehna i s kůží omyjeme a osušíme. Pod kůži stehen ze všech stran vtlačíme nakrájenou slaninu. Dno pekáče poklademe nakrájenou cibulí, na ni položíme krůtí stehna, která proložíme větvičkami rozmarýnu a stroužky česneku. Vše zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme při 175 - 180 °C přibližně 3 hodiny. Asi 20 minut před dopečením k masu přidáme celé očištěné karotky a zakryté dopečeme. Přestože bylo maso po celou dobu pečení zakryté bude mít růžovou kůrku, bude odpadat od kosti, ale zůstane šťavnaté. Upečená stehna a karotku vyjmeme, maso vykostíme a uchováme na teple. Odstraníme větvičky rozmarýnu a výpek s cibulí a česnekem necháme vysmahnout. Pak vše zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, krátce povaříme a rozmixujeme dohladka. Pečená krůtí stehna na rozmarýnu nakrájíme na porce, rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme karotkou a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři